Femton mål när Calgary vann

Bild: Lehtikuva-AFP/Kirk Irwin

Publiken i Columbus fick valuta för pengarna i matchen mot Calgary i NHL-ishockeyn.I alla fall om det var mål den var ute efter. Matchen slutade 6–9.– Det var en knäpp match, säger lagkaptenen Mark Giordano efter matchen.

Det tog sex minuter in i första perioden innan målfesten var i gång i Columbus. Johnny Gaudreau såg till att Calgary tog ledningen. Sedan fortsatte målen att trilla in.

Columbus hade i inledningen av andra perioden tagit en övertygande 4–1-ledning, när Calgary började en rejäl upphämtning och gjorde fem mål i rad. Elias Lindholm var en viktig kugge, och gjorde 4–3-målet samt noterades för en assist till kvitteringen.

Efter att ha pytsat in ytterligare två mål släppte aldrig Calgary ledningen igen, och målskyttet avslutades av Austin Czarnik med sju minuter kvar av matchen.

– Det var en unik, bisarr match. Det är inte något du kan föreställa dig innan, säger tränaren Bill Peters efter matchen, och tillägger att det inte är något som man ser särskilt ofta.

Att det var en knasig match var även Calgary-spelarna i omklädningsrummet överens om.

– Vi vill inte ha för många sådana där matcher. Men hey, vi låg under med 4–1 och det är en tuff arena att spela i mot ett bra lag, så att komma ut från den med två poäng var stort för oss i kväll, säger Mark Giordano.

Mikko Rantanen behåller ledningen i poängligan. Coloradostjärnan noterades för en assist då Avalanche föll med 3-6 mot Pittsburgh.

Med tre mål på två minuter och 47 sekunder skrev Patric Hörnqvist in sig i Pittsburghs ishockeyhistoria.

31-åringens hattrick gjorde att Colorado besegrades med 6–3 på hemmaplan i NHL.

– Han är helt enkelt en underbar person och en fantastisk lagkamrat, sade tränaren Mike Sullivan.

– Det var en bra kväll att få ett hattrick på. De sista två var bara tur. Det var helt enkelt en sån där dag när pucken går i väg rätt från din klubba. Du tänker inte, du skjuter. Om du inte vet var den kommer att hamna, så tror jag inte att målvakten vet det heller, sade Hörnqvist, enligt Pens Inside Scoop.

"Bengan", som Hörnqvist kallas, gjorde därmed Pittsburghs snabbaste NHL-hattrick någonsin. Och tangerade Zigmund Pálffy som ligans 21:a snabbaste hattrickskytt någonsin. Slovaken satte tre mål på samma tid (2.47) för NY Islanders i mars 1996, enligt NHL.com. Kanadensaren Bill Mosienko innehar NHL-rekordet med tre mål på 21 sekunder för Chicago 1952.

Alexaner Barkov stod för tre assist då Florida krossade Boston med 5-0. Mikael Granlund avancerade upp till andra plats i den finländska poängligan via ytterligare två passningspoäng för sitt Minnesota. Granlund har gjort 11+17 poäng på 27 matcher.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03