Fem ton kokain i rekordbeslag

Paket med beslagtaget kokain som beslagtagits vid ett annat tillfälle. Arkivbild. Bild: Arnulfo Franco/TT-AP

Costaricansk polis har beslagtagit över fem ton kokain i en container i hamnstaden Puerto Limón. Det är det största drogbeslaget i landet hittills.

Drogerna hittades i fredags, gömda i en försändelse med blommor som var ämnad för Rotterdam i Nederländerna, enligt inrikesminister Michael Soto Rojas.

Kokainet var packat i 5 048 paket i 202 resväskor. Varje paket innehöll runt ett kilo droger. En 46-årig misstänkt har gripits.

Stora mängder droger går igenom Centralamerika på vägen från Sydamerika till USA och Europa.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning