Fem segrar, tre förluster – så här såg Finlands VM ut

Bild: Martti Kainulainen

Finlands VM tog slut redan i torsdags i och med kvartsfinalförlusten mot Schweiz. Så här såg lejonens turnering ut.

5.5 Finland–Sydkorea 8–1 (2–0, 3–1, 3–0)

Lejonen fick en flygande start på turneringen då VM:s sämsta lag knappt bjöd på något motstånd alls. Det positiva i matchen var att Finland kunde avgöra snabbt och att storstjärnorna Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen direkt kom i gång i turneringen och att målskyttet inte vållade några som helst problem.

6.5 Lettland–Finland 1–8 (0–3, 0–2, 1–3)

Finland stötte på betydligt starkare motstånd i den andra matchen men kampen följde samma mönster som inledningsmatchen. Lejonen nätade snabbt och punkterade matchen innan den ens på allvar kommit i gång och det var igen Aho och Teräväinen som bjöd på showen.

8.5 Finland–Norge 7–0 (2–0, 4–0, 1–0)

Tredje matchen och tredje segern med sju måls marginal. VM kunde knappast ha fått en bättre start än det. Och precis som i de två första matcherna var det två snabba mål som avgjorde. Förstakedjan med Mikael Granlund, Mikko Rantanen och Kasperi Kapanen kom i gång och levererade.

9.5 Finland–Danmark 2–3 (0–0, 1–2, 1–1)

Första motgången i turneringen då laget åkte på en överraskande seger mot värdarna Danmark. Danmark ledde både med 1–0 och 2–1 men Granlund kvitterade med drygt fyra minuter kvar att spela. Danskarna fick sista ordet då Nichlas Hardt avgjorde med bara två minuter kvar att spela.

12.5 Kanada–Finland 1–5 (1–3, 0–0, 0–2)

En del frågetecken hängde i luften inför matchen mot Kanada. Hade lejonen kunnat hantera förlusten under sina två lediga dagar eller var den starka inledningen bortglömd? Svaret kom snabbt då det finländska laget körde över kanadensarna på bred front och tog en klar seger.

13.5 Tyskland–Finland 3–2 (0–1, 2–0, 0–1, 1–0)

Varningsklockorna började ringa då lejonen igen underpresterade mot ett på förhand sett sämre lag. Spelarna verkade lite för nöjda efter segern mot Kanada och klarade inte av att ladda om. Lejonens spel stämde inte alls och att spela mot ett lag som kunde försvara och gå på motanfall fungerade inte alls.

15.5 Finland–USA 6–2 (2–0, 1–0, 3–2)

Gruppsegern stod på spel i den sista matchen och lejonen visade direkt att man var redo för spel. Finland var det bättre laget i matchen och tog igen en klar seger efter att ha åkt på en överraskande förlust. Utgångsläget efter gruppspelet såg perfekt ut då Schweiz skulle stå för motståndet i kvartsfinal.

17.5 Finland–Schweiz 2–3 (1–0, 0–3, 1–0)

Ny match mot ett välorganiserat lag som skulle vara sämre än lejonen och ännu en förlust. Finland tappade allt sitt spel i andra perioden då schweizarna körde över det finländska laget och satte tre mål inom loppet av fyra minuter. Lejonen återhämtade sig aldrig utan slogs ut ur VM redan i kvartsfinal.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00