Nya Nokiatelefoner ute i kväll – fem kameror fotar samtidigt

Nokia 9 Pureview använder operativsystemet Android 9 Pie. Skärmen är 5,99 tum och rekommenderade priset i handeln är 599 euro. Bild: Pressbild

Företaget HMD Global har presenterat fem nya modeller av Nokias mobiltelefoner.

Nokias produktfamilj utökas med fem nya telefonmodeller, meddelar det finländska företaget HMD Global som innehar rättigheterna till varumärket Nokia för telefoner och surfplattor. HMD Global presenterade telefonerna på söndagen, inför evenemanget Mobile World Congress i Barcelona.

Fyra av de nya modellerna är smarttelefoner som använder sig av operativsystemet Android. En av dem, Nokia 9 Pureview, har ett kamerasystem som innefattar fem olika vidvinkelskameror. Två av dem fotograferar i färg och de övriga i svartvitt.

Kamerorna fotograferar samtidigt, och tekniken i Pureview sammanför dem sedan till en bild på 12 megapixel. De svartvita kamerorna ska bland annat förbättra kontrasten i bilden.

Information om Pureview läcktes redan i fjol.

Nokia 9 Pureview är den dyraste av modellerna. Förhandsförsäljningen av telefonerna startar i morgon.

Nokias nya mobiltelefoner

Nokia 9 Pureview (Android)

Nokia 4.2 (Android)

Nokia 3.2 (Android)

Nokia 1 Plus (Android)

Nokia 210

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning