Fem nya grenar till OS 2020

Japanska Yoshiro Mori är ordförande för organisationskommittén för OS i Tokyo år 2020.Bild: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Den internationella olympiska kommittén har godkänt fem nya idrottsgrenar till sommar-OS år 2020. I Tokyo om fyra år kommer det också att tävlas i baseball/softball, karate, skateboarding, surfing och sportklättring.

Beslutet om att tillägga de fem nya grenarna gjordes av den internationella olympiska kommittén, IOK, efter förslag av organisationskommittén för OS i Tokyo 2020.

De nya grenarna kommer inte att påverka de existerande idrottar- och evenemangsmängderna för OS. Beslutet är inte heller bindande för framtida OS värdar. Enligt IOK:s pressmeddelande togs diverse faktorer i beaktande då beslutet fattades, bland annat inverkan på könsfördelningen i OS och grenarnas popularitet bland unga.

– Införandet av paketet med de nya grenarna kommer att gynna unga atleter en möjlighet att uppfylla drömmen av att tävla i olympiska spelen och inspirera dem att uppnå det bästa möjliga både inom sport och i livet, säger ordförande för organisationskommittén för OS i Tokyo Yoshiro Mori i pressmeddelandet.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22