Fem märkliga landskap

Den varma källan Grand Prismatic i USA. Bild: Adobe Stock

The Telegraph har listat fem sevärda platser i världen.

1. Grand Prismatic, USA. Den största varma källan i Yellowstone National Park och den tredje största i världen. I mitten av sjön bildas gröna alger, följt av en gul rand som bleknar till orange och blir röd vid yttersta kanten.

2. Lake Natron, Tanzania. Denna salt- och sodasjö ser ut att vara från en annan planet. Den magentafärgade sjön är dödlig för alla levande varelser som tar ett dopp.

3. The Wave, Arizona, USA. Den färgstarka sandstensbildningen i Coyote Buttes North Area har ett mönster av vackra kurvor som uppstod under juraperioden, för cirka 200–190 miljoner år sedan.

4. Glaciärgrottan Mendenhall, Alaska, USA. Isväggarna skiftar i djup av blå, och skimrar av smältvattnet som rinner över. Det finns flera grottor i glaciären, några nås enkelt medan andra är mycket svåra att komma till.

5. Shubazakurakullen, Japan. Beläget i parken Hitsujiyama med utsikt över staden Chichibu, blomstrar omkring 400 000 rosa mossblommor mellan april och maj på en kulle som spänner över 17 600 kvadratmeter. Cirka 1 000 körsbärsträd blommar samtidigt.

Källa: The Telegraph

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning