Fem mål i andra perioden för Nashville

Pekka Rinne hade en kul kväll på jobbet. Bild: Gregory Shamus/Lehtikuva-AFP

Filip Forsberg är tillbaka med besked efter skadan. Svensken gjorde mål när Detroit besegrades med 6–1.– Det är i första hand för att göra mål jag är här, så det känns ju bra att se en puck gå in igen, säger han.

Detroit tog tidigt ledningen i hemmamötet med Nashville och hade 1–0 efter första perioden.

Men i den andra dundrade Nashville på med fem mål, varav två av Matt Duchene.

Målvakten Pekka Rinne räddade 23 skott och noteras även han för en assist.

Ottawa slog Rangers

Ottawa har haft en tung start på säsongen med åtta förluster och bara tre segrar. Första bortasegern kom mot New York Rangers – 6–2. En av hjältarna var målvakten Anders Nilsson som stoppade 32 av 34 skott.

– Det var en lite konstig match. Vi fick något power play i slutet av första och gjorde mål och sedan började puckarna ramla in i andra. Då var det som att deras momentum bara försvann. Resten av matchen blev som den blev, bägge lagen väntade väl bara på att den skulle ta slut. Ingen show för publiken kanske, säger Nilsson till Aftonbladet.

Kaapo Kakko hittade rätt för Rangers, hans tredje mål för säsongen.

Nilsson medger att Ottawa den här säsongen inte har ett topplag.

– Ser man spelare för spelare är vi ju i underläge mot de flesta andra lag, men jobbar vi riktigt hårt som ett kollektiv, som i kväll, har vi ändå stor chans att vinna varje match, konstaterar han.

Marchands svit 13 matcher

Även Boston gjorde sex mål, mot Pittsburgh på hemmaplan. Den matchen slutade 6–4.

– När vi var starka i vår zon defensivt och fick ut puckarna snabbt så fick vi fler möjligheter, säger Brad Marchand enligt nhl.com.

Han har med två mål och tre assist mot Pittsburgh gjort poäng i 13 raka matcher (tio mål och 18 assist). Kedjekompisen David Pastrnak gjorde ett mål och en assist och har gjort poäng i tolv raka matcher. Pastrnak leder NHL:s poängliga, en poäng före Marchand.

Pittsburgh hämtade i kapp ett 0–3-underläge och ledde inför avslutande perioden med 4–3.

– Vi kom upp till 3–0, då plockade de av sin målvakt och vi lutade oss tillbaka lite. Men vi är ett bra lag och vi omgrupperade i tredje och fixade det, säger Marchand.

– Det är trots allt ordinarie säsong, det spelar ingen roll hur man vinner. Man måste bara vinna.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning