Fem lag slåss om två platser

Ilves sena kvittering kan ha blivit ödesdiger för HIFK. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

KuPS, Inter, Ilves och HJK kan redan pusta ut. Lagen spelar övre slutserien då serien delas upp efter landslagspausen. Men runt strecket är dramatiken stor. HBL går igenom förutsättningarna inför de sista matcherna.

5. Honka, 31 poäng +3 i målskillnad.

Formen är snudd på rysligt dålig. Där laget ännu runt midsommar såg ut som en reell kandidat till titeln har det i de senaste nio ligamatcherna blivit ynka två segrar. Lagets anfallsspel har kommit av sig och bakåt vill det inte riktigt hålla.

Har KPV borta i sista matchen. Ett KPV som kämpar för att hålla VPS bakom sig. Ett poäng räcker för Honka för att definitivt säkra en plats på övre halvan.

6. IFK Mariehamn. 28 poäng +5 i målskillnad.

Ett uddlöst och kaotiskt SJK kan ha blivit öbornas räddning. Sex poäng av Seinäjokilaget inom loppet av tio dagar har gett Grönvitt en skjuts upp till sjätte plats. Slår laget FC Lahti borta i den sista omgången är laget nära spel om medaljer.

Lahtislaget är också med i kampen om en plats i solen och hemmalaget lär sälja sig dyrt.

7. SJK. 28 poäng -4 i målskillnad.

Kaoset tycks inte släppa taget om Seinäjokiklubben som i princip borde ha allt i skick. Ett fint stadion, rika bakgrundskrafter och ett namnstarkt material. Dålig målskillnad, laget har mäktat med ynka 16 mål på 21 matcher med vilket man är sämst i ligan, och den kan ligga laget i fatet i slutändan. Tränarbytet har inte hjälpt alls. Laget har inte vunnit i ligan sedan 20 juli. Formen är urusel och självförtroendet knappast på topp. Formstarka KuPS väntar i sista omgången. Het kandidat att missa övre slutserien.

8. FC Lahti. 28 poäng -7 i målskillnad.

0-3 mot RoPS senast var en gigantisk missräkning. Nu måste laget vinna sista matchen mot IFK Mariehamn, annars blir det spel i nedre slutserien. Väldigt ojämna. Tappat in nio bollar i de tre senaste matcherna.

9. HIFK. 26 poäng -1 i målskillnad.

Ilves sena kvittering senast kan ha blivit ödesdiger för nu är lär de stjärnprydda behöva sex poäng från de avslutande matcherna, Ilves och VPS borta.

Har ändå allt i egna händer. Sex poäng och laget spelar om medaljerna. Stjärnmålvakten Arnold Origi är snart tillbaka.

27.8:

Ilves-HIFK

31.8:

KPV-Honka

SJK-KuPS

Ilves-Inter

VPS-HIFK

1.9:

FC Lahti-IFK Mariehamn

HJK-RoPS

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning