Sex döda i husraset på Teneriffa

Bild: Desiree Martin

Antalet dödsoffer i husraset på Teneriffa på Kanarieöarna har stigit till sex, uppger det spanska rundradiobolaget RTVE. En person saknas fortfarande.

Enligt spanska medier hittades en person död i ruinerna tidigt i morse och en till på förmiddagen.

Tidigare har tre kvinnor och en man hittats döda. Offren har ännu inte identifierats.

Det fyra våningar höga huset på turistorten Los Cristiano rasade på torsdagen.

Spanska medier har rapporterat att åtminstone en av husets lägenheter hade hyrts ut till en finländsk man, som inte kunde nås i går. Enligt medierna är den saknade finländska mannen i femtioårsåldern. Finlands ambassad i Madrid utreder ärendet.

Det är oklart varför huset rasade. Enligt poliskällor och ögonvittnesobservationer kan det ha varit en gasexplosion. Det har också spekulerats kring att byggarbeten som gjordes i huset för en vecka sedan skulle ha kunnat orsaka olyckan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning