Fem döda i helikopterkrasch i New York

Alla fem passagerare ombord på en helikopter som kraschade i East River i staden New York har omkommit. Piloten lyckades rädda sig ur vraket och uppges ha klarat sig utan några allvarliga fysiska skador.

Helikoptern flög över East River i skymningen, längs med en rutt som är populär hos turister som vill överblicka Manhattans skyskrapekantade silhuett. Men vid 19-tiden lokaltid i söndags gick något fel och den röda helikoptern av typen Eurocopter AS350 föll snabbt och störtade ner i det iskalla vattnet.

Piloten lyckade ta sig ut och klättrade upp på vraket för att ropa på hjälp. Inuti helikoptern satt passagerarna fastspända tills det att räddningsarbetare kunde skära loss dem. Två av dem dödförklarades på plats och de tre andra på sjukhus.

– Det är en stor tragedi. Det tog ett tag för dykarna att få ut dessa människor, säger Daniel Nigro från New Yorks brandkår på en presskonferens.

Flygmaskinen är registrerad på ett företag som hyr ut helikoptrar för sightseeingturer och liknande. När olyckan inträffade uppges den ha varit ute på ett privat fotouppdrag.

Olycksorsaken är oklar, men piloten ska ha skickat ut ett meddelande om motorproblem strax före kraschen. Enligt vittnen färdades helikoptern snabbare och lägre än vad som är normalt under flygningar över East River.

fakta

Vanlig syn över New York City

Helikoptrar är en vanlig syn över New York. Olyckor är sällsynta, men förekommande.

2011 omkom tre turister sedan en helikopter störtade ner i East River. Två personer överlevde.

2004 störtade en WNBC-helikopter ner på ett tak i Brooklyn under rapportering om skottlossning. Alla tre ombord överlevde.

2009 omkom alla som var inblandade i en krock mellan en turisthelikopter och ett litet flygplan över Hudsonfloden.

1997 omkom en chef på Colgate-Palmolive sedan en helikopter kraschade i East River kort efter start.

Källa: The New York Times

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00