Fem civila ihjälskjutna i Kashmir – soldater öppnade eld mot folkmassa

Ett muslimskt begravningståg i Srinagar, i Kashmir, följer en dödad separatistledare till sista vilan.Bild: TT/AP/Dar Yasin

Fem civila dödades och över 50 skadades när indiska soldater öppnade eld mot en folkmassa i Kashmir. Hundratals människor deltog i protester mot en insats mot beväpnade separatister i den oroliga regionen. Flera av demonstranterna kastade sten mot soldaterna.

Minst tio personer skottskadades, medan de övriga skadades på andra sätt, enligt en poliskälla. För fyra av de skottskadade är tillståndet kritiskt.

Tidigare under dagen dödade indisk militär efter en flera timmar lång skottväxling fem separatister, bland dem en högt uppsatt ledare inom en militant grupp och en professor med påstådda band till militanta grupperingar, enligt polisen.

Både Pakistan och Indien gör anspråk på hela Kashmir, som har en muslimsk majoritetsbefolkning. Regionen sträcker sig över ländernas gräns. De senaste månaderna har våldsamheterna i den indiska delen ökat. I år har 131 människor – 72 separatister, 31 civila och 28 indiska soldater och poliser – dödats i oroligheter i regionen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00