Fem bekräftade fall av covid-19 på Åland

Fram till onsdagen hade fem fall av sjukdomen covid-19 bekräftats på Åland, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen vid Ålands hälso- och sjukvård. Bild: Stefan Öhberg/Nya Åland

Enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen vid Ålands hälso- och sjukvård har de smittade lindriga symtom.

På onsdagen hade fem bekräftade fall av sjukdomen covid-19 konstaterats på Åland. Det handlar om fyra unga vuxna som rest i olika länder utan koppling till varandra och en medelålders man som varit i nära kontakt med de som rest.

– Alla har milda symtom, en del av dem väldigt lindriga, och får den vård de behöver i sina hem. Smittspårningen är gjord för alla, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen vid Ålands hälso- och sjukvård.

Covid-19 orsakas av det nya coronaviruset. Totalt har 117 personer testats för viruset på Åland och på onsdagen väntades ännu 19 svar.

Sjukdomens symtom kan variera, säger Pajunen.

– Vad betyder det här? Jo, att alla med förkylningssymtom i dag ska tänka på det som att det kan vara covid-19 och stanna hemma.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning