Feldt-Ranta vill att viceordförandena får klara roller

Ledarkvartett. Antton Rönnholm, Ville Skinnari, Sanna Marin och Maarit Feldt-Ranta på plats vid SDP:s partikongress. Bild: lehtikuva/Jussi Nukari

SDP:s vice ordförande borde få egna områden att ansvara för, säger Maarit Feldt-Ranta som valdes till andra vice ordförande på partikongressen i Lahtis på lördagen.

– Jag har haft det som tema i min kampanj och tänker ta det till partistyrelsen, säger hon.

Feldt-Ranta är den som har mest erfarenhet av partiverksamheten i den nya partiledningen. Hon har suttit partistyrelsen sedan 2005 och också själv varit partisekreterare. Hon ser internationell verksamhet som ett möjligt ansvarsområde för sig själv, men betonar att hon är ivrig på att göra allt.

– Det beror på vad de andra tycker.

Feldt-Ranta säger att svenskan nu har ett mycket starkt stöd i SDP.

– Det är inte bara ord, det visar behandlingen av jourreformen där alla socialdemokrater i social- och hälsovårdsutskottet och i plenum stödde de svenskspråkigas rättigheter.

Feldt-Ranta fick 607 röster i viceordförandevalet. Riksdagsledamoten Sanna Marin från Tammerfors valdes till första vice ordförande med 917 röster och riksdagsledamoten Ville Skinnari från Lahtis valdes till tredje vice ordförande med 563 röster.

Feldt-Ranta tycker att de önskemål som framfördes genom partiledarvalet matchas upp i valet av partisekreterare och vice ordföranden.

– Timo Harakka talade om framtiden och Sanna Marin och Antton är ju unga människor. Tytti Tuppurainen talade om liberala värden och internationella frågor, och det kan jag tänka mig att jag och Antton Rönnholm företräder. 

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03