Feladresserat om adressen skrivs på svenska?

Bild: Lehtikuva / Jarno Mela

Min fråga till Posten är om alla försändelser med svenskspråkig adress numera mer eller mindre automatiskt klassificeras som "feladresserade".

Som vanligt har vi också denna jul fått en hel del julkort. Det nya denna jul är att försändelser från Sverige i de flesta fall sorterats till Postens adressklarering. Detta även om adressen har varit alldeles korrekt, men skriven på svenska. Min fråga till Posten är om alla försändelser med svenskspråkig adress numera mer eller mindre automatiskt klassificeras som "feladresserade".

Om så är fallet: när har denna kutym tagits i bruk och är den förenlig med att Finland, fortfarande, är ett land med två nationalspråk. Att denna "omväg" medför att försändelserna blir försenade spelar en mindre roll, principen är det viktiga.

Leif Nordberg Åbo

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46