Federers nya mål: Peta Nadal från grustronen

Bild: Lehtikuva/Al Bello

Roger Federer tog sin 101 titel när han vann Miami Open i helgen. Nästa mål för den 37-årige tennislegendaren? Att detronisera spanske gruskungen Rafael Nadal.

Federer har de senaste två åren avstått grusspel för att spara kroppen. Men efter finalvinsten mot John Isner i mastersturneringen i Miami berättade schweizaren att han i vår gör en grussatsning.

Federers plan är att spela i Madrid i början av maj som uppladdning för Franska mästerskapen som inleds den 26 maj.

– Jag måste ta små steg när jag går tillbaka till gruset. Jag har spelat så lite de senaste åren så jag vet inte vad jag ska förvänta mig, säger Federer.

– Självklart vill jag spela i Paris och jag hoppas att det hårda arbetet kommer att ge en bonus inför gräs- och hardcourtsäsongen.

Federers besked är glada nyheter för tennisfansen i Paris, men kanske inte lika kul för regerande mästaren Rafael Nadal som vunnit grand slam-turneringen totalt elva gånger.

Feder, som tog sin hittills enda Parisseger 2009, ser fram emot att utmana Nadal.

– Jag är spänd och det är en bra utmaning.

Tack vare vinsten i Miami – Federers 101:a som proffs – avancerade han till fjärde plats på världsrankningen. Serben Novak Djokovic är kvar i topp före Nadal och tyske Alexander Zverev.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46