Federers nya mål: Peta Nadal från grustronen

Bild: Lehtikuva/Al Bello

Roger Federer tog sin 101 titel när han vann Miami Open i helgen. Nästa mål för den 37-årige tennislegendaren? Att detronisera spanske gruskungen Rafael Nadal.

Federer har de senaste två åren avstått grusspel för att spara kroppen. Men efter finalvinsten mot John Isner i mastersturneringen i Miami berättade schweizaren att han i vår gör en grussatsning.

Federers plan är att spela i Madrid i början av maj som uppladdning för Franska mästerskapen som inleds den 26 maj.

– Jag måste ta små steg när jag går tillbaka till gruset. Jag har spelat så lite de senaste åren så jag vet inte vad jag ska förvänta mig, säger Federer.

– Självklart vill jag spela i Paris och jag hoppas att det hårda arbetet kommer att ge en bonus inför gräs- och hardcourtsäsongen.

Federers besked är glada nyheter för tennisfansen i Paris, men kanske inte lika kul för regerande mästaren Rafael Nadal som vunnit grand slam-turneringen totalt elva gånger.

Feder, som tog sin hittills enda Parisseger 2009, ser fram emot att utmana Nadal.

– Jag är spänd och det är en bra utmaning.

Tack vare vinsten i Miami – Federers 101:a som proffs – avancerade han till fjärde plats på världsrankningen. Serben Novak Djokovic är kvar i topp före Nadal och tyske Alexander Zverev.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning