Federer tillbaka som vinnare på gruset

Roger Federers långa paus från grustennisen märktes inte alls i Madrid. Bild: Oscar Del Pozo

Roger Federer hade inte spelat en tävlingsmatch på grus på tre år. Men veteranen visade inga tecken på ringrost i Madrids ATP-turnering.

37-åringen behövde bara 52 minuter för att avfärda fransmannen Richard Gasquet i två raka set, 6–2, 6–3.

– Det känns bra att vara tillbaka på grus. Jag hade nog alltid ångrat mig lite om jag inte spelat på grus igen, för knäproblemen är tillräckligt långt tillbaka i tiden, sade Federer på en presskonferens efter matchen.

Schweizaren har avstått spel på grus sedan 2016 under de senaste tre åren, för att läka kroppen och kunna förlänga karriären. Om han hade saknat underlaget? Både jag och nej.

– Inte helt och hållet, om jag ska var ärlig, sade Federer med ett leende.

– Jag tog beslutet för att förlänga karriären, för min hälsa, för min familj. Och jag saknade inte spelet egentligen, för jag hade det bra hemma, och som sagt, jag tittade på det långa perspektivet.

Om knappt tre veckor inleds huvudturneringen i Franska mästerskapen, den enda grand slam-turneringen på grus, som Federer bara vunnit en gång.

Novak Djokovic och Rafael Nadal ser ut att ha fått ytterligare en huvudkonkurrent om titeln.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning