Biles drar sig ur ytterligare två OS-finaler

Den amerikanska gymnastikstjärnan Simone Biles lämnar återbud även till OS-finalerna i hopp och barr.

Simone Biles.
31.07.2021 08:46 UPPDATERAD 31.07.2021 08:48
"Efter nya läkarundersökningar i dag har Simone Biles beslutat att dra sig ur finalerna i hopp och barr", säger det amerikanska gymnastikförbundet i ett uttalande.
Biles kom till Tokyo som regerande OS-mästare i fyra grenar, men tävlingarna har blivit en mardröm för 24-åringen.
Tidigare bröt hon lagtävlingen och lämnade senare återbud till mångkampsfinalen. Stjärnan har hänvisat till att hon mår psykiskt dåligt.
– Det kändes inte som att jag hade särskilt kul. Jag ville vara med i de här olympiska spelen för min egen skull. Jag kom in och kände att jag fortfarande gör det för andra. Det gör ont i hjärtat att känslan av att göra det jag älskar har tagits bort lite grann för att göra andra människor nöjda, sade Biles.
Hon har även uppgett att hon även har stora problem med så kallade "twisties" – ett gymnastikfenomen i hopp och snurrar då kroppen vägrar att samarbeta så hjärnan tappar var gymnasten befinner sig i luften.
Biles har hyllats världen över för sin öppenhet om ett ämne som få elitidrottare vill prata om.
Enligt USA:s gymnastikförbund är det inte är klart om Biles kommer ställa upp i finalerna i fristående och bom senare under OS.
24-åriga Biles tog fyra guld vid senaste OS i Rio de Janeiro. Utöver guldmedaljerna har hon ett silver och brons i OS-sammanhang samt 19 guld, 3 silver och 3 brons i VM.

ANDRA LÄSER