Helsingfors testar – Göteborg vinschar redan ner hjärtstartare från drönare

När någons hjärta stannar kan en självgående drönare i 110 kilometer i timmen vara framme med en hjärtstartare redan före ambulansen. Det är verklighet redan nu kring Göteborg.

En nio kilos arbetsdrönare kan rusa i väg i över 100 kilometer i timme till ett hjärtstopp och vinscha ner en hjärtstartare. Systemet fungerar i Göteborg och testas nu i Helsingfors.
Helsingfors stads utvecklingsbolag Forum Virium testar i ett pilotprojekt hur man snabbt kunde få en hjärtstartare till platsen där någon ligger livlös.
Det svenska företaget Everdrone visade på tisdagen sitt drönarsystem, som redan används vid fyra baser i Göteborgstrakten i Sverige.
Larmet går till 112. Någon ligger medvetslös. Räddningscentralen beställer en hjärtstartare till platsen. Från en bas, ofta nära en brandstation eller på industriområden utan bosättning startar då en drönare. En nio kilos arbetsmaskin stiger till 65 meters höjd och flyger sedan till olycksplatsen. På "magen" bär den en 600 grams defibrillator.
– Vi har markerat upp området med flyghinder, men sedan beräknar systemet själv den snabbaste rutten, säger Mats Sällström som är vd för det svenska uppstartsföretaget Everdrone.
Flygningen går på autopilot, i medvind i upp till 110 kilometer i timmen, men övervakas av en fjärrpilot hos drönarföretaget.
Vid landningen får piloten via vanligt 4G-nät en direkt kamerabild från landningsplatsen. Hen kan ta över och styra quadkoptern om landningsplatsen kan vara olämplig, eller om de hjälpande på marken råkar vänta på någon annan plats.
Mats Sällström från företaget Everdrone har etablerat drönare med defibrillator för områden om totalt 150 000 invånare i Sverige.

Just nu ovanligt välkvalificerade piloter

Everdrone driver nu fyra baser i västra Sverige, med en radie om sex kilometer i Göteborg, Kungälv och Trollhättan, med en femte på gång i Vänersborg.
– Just nu kan vi nå 150 000 personer. Vi har valt att starta i kontrollerat luftrum och opererar tills vidare bara där. Fjärrpiloten ringer till flygledningen och får starttillstånd, säger Mats Sällström.
Just nu råkar drönarpiloterna vara bland det mer professionella som går att hitta i flygbranschen.
– Permitterade SAS-piloter. De har en så bra erfarenhet av flygprocedurerna man kan ha, säger Matz Johansson, försäljningschef på projektet.

Hjärtstartarna på allmän plats, hjärtstoppen ofta hemma

När drönaren kommer fram vinschar den ner en röd väska med ett pipande larm. Väskan innehåller en talande hjärtstartare med elektroddynor, sax och rakhyvel. Så flyger drönaren tillbaka till basen.
– Det är ingenting märkligt alls. Ambulanspersonalen är redan nu van vid att en hjärtstartare är framme redan när de kommer fram. Fast de flesta hjärtstartare är ju inte tillgängliga dygnet runt, medan 70 procent av alla hjärtstillestånd sker i hem. Det är ett "elektriskt fel" som kan drabba vem som helst. 40 procent av alla hjärtstillstånd är hos personer i åldern 20-69, säger Matz Johansson.
Vid Helsingfors stads utvecklingsbolag Forum Virium arbetar projektchef Suvi Vähä-Sipilä med klimatsmart användning av drönare, där det svenska företaget nu driver ett pilotförsök.……
– Vi har kommit underfund med att den största nyttan kunde vara inom hälsovården. Vi har också haft ett samarbete med ett apotek på Drumsö med att leverera olika varor, fast inte mediciner, till små “helikopterplattor”.
– I dag flyger vi från Helsingfors till en udde norrom Tallinn med drönare med ett mötande pontonplan på samma rutt. Så får vi se om signalerna håller hela vägen, säger Jonas Stjernberg från företaget Robots Expert.

Automatdrönare bland tunga flygtrafiken

Ett stycke norrut från nedlagda Malms flygplats kommer Finnairs morgonflyg från Stockholm in över Vandadalen. Alldeles under inflygningen hade flera olika företag, forskare och flygmyndigheter på tisdagen reserverat ett testområde hos elektronikpionjären Vaisala, som framför allt har specialiserat sig på väderutrustning.
– Vanligen får man flyga drönare här till bara 50 meters höjd; lite närmare flygplatsen får man inte flyga alls, säger Jonas Stjernberg från företaget Robots Experts.
Men nu testar man i samarbete med flygledare i tornet på Helsingfors-Vanda hur man med ny programvara koordinerat kan flyga drönare också i luftrum där annan trafik startar och landar.
Den högsta tillåtna nivån för drönarflygning är i dag i hela landet 120 meter. Vill man flyga högre behöver man i dag ringa flygledningen på närmaste flygplats.
– Men redan nästa år hoppas vi ha ett system där man lämnar in sin färdplan för hur man tänker flyga drönare elektroniskt, säger Pasi Nikama från Fintraffic ANS som svarar för professionell flygledning i hela landet.
En stor svart fem kilos Treod-drönare lyfter på breda vingar från den tillfälliga Vaisalabasen. Den dagliga flygruljansen på Helsingfors-Vanda är bara fyra kilometer bort.
I övningen har en drönare precis lyft från bussfraktens terminal vid Ring III, en annan är på väg in till Mässcentrum i Böle och en tredje, en taxidrönare är på väg att landa vid VIP-terminalen på Helsingfors-Vanda. De är i all fall bara simulerade. Bara den svarta drönaren flyger på riktigt i luften, medan flygledarna i tornet övar på att hålla dem åtskilda från passagerarplanen som landar och startar på riktigt.
På onsdagen ska samarbetsprojektet Gulf of Finland 2.0 att flyga en riktig, tung drönare på 1 500 meters höjd från Ärtholmen i Helsingfors till en udde norrom Tallinn. Det är ett komplicerat samarbetsprojekt, som förutsätter att två länders flygledning är orienterade om var den fjärrstyrda drönaren flyger och att programvaran levererar.
För att testa konceptet ska ett litet finländskt pontonplan flyga samma rutt i motsatt riktning så att den möter drönare över havet – fast tryggt separerade från varandra i höjdled.
– Så får vi se om det fungerar utan att vi förlorar signalerna på vägen, säger Jonas Stjernberg.

Obemannade drönare

Helsingfors stad testar halvautomatiserade drönare som levererar en hjärtstartare till adresser med 112-larm.
Projektet leds av stadens utvecklingsbolag Forum Virium.
Företaget Everdrone i Göteborg har systemet i funktion för sammanlagt 150 000 invånare i Västsverige.
Rekommenderas för tätort, svåranvänt i glesbygden på grund av drönarnas räckvidd.
En niokilos arbetsdrönare flyger till platsen och vinschar ner hjärtstartaren från 30 meters höjd.
Program utvecklas för att i realtid reservera luftrum för kommersiella drönare bland annan flygtrafik.
ANDRA LÄSER