Kapten Seger helt skadefri inför VM-premiären

Det är dags för Sverige att kliva in i fotbolls-VM.Och lagkaptenen ger lugnande besked. Caroline Seger är redo för spel.– Känslan är fantastisk, man har längtat efter det här så länge, säger lagkapten.

Sveriges lagkapten Caroline Seger under måndagens pressträff på Roazhon Park i Rennes, dagen före VM-premiären mot Chile.
Sverige går in i VM-premiären mot Chile som storfavorit. Det sydamerikanska laget, rankat 39:a i världen, ska normalt sett inte orsaka några större problem för det svenska laget, men en premiär i ett fotbolls-VM brukar inte bete sig som andra matcher.
– Vi känner oss väl förberedda, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.
– Chile är ett lag på frammarsch som har bra kvaliteter i vissa delar av sitt spel. Men en öppningsmatch är alltid lite speciellt, och det gäller att hantera det både fysiskt och mentalt.

Falk snart tillbaka

När Gerhardsson tillsammans med lagkaptenen Caroline Seger intog presskonferenssalen dagen före premiären kunde han konstatera att alla spelare är tillgängliga för spel. Målvakten Jennifer Falk tränade inte på måndagen, men börjar må bättre efter sin förkylning.
– Hon är på bättringsvägen och med all sannolikhet finns hon också tillgänglig, säger Peter Gerhardsson.
Någon uppskriven guldfavorit är inte Sverige inför mästerskapet. Men väl en outsider med ett svårgenomträngligt försvar, ett lag som kan överraska. Den rollen passar den blågula truppen väl.
– Har vi någonsin varit guldfavorit? Det är väl samma roll som vi egentligen alltid har haft, som jag tycker passar oss alldeles utmärkt. Vi vill vara med i den här turneringen så länge som möjligt och göra bra ifrån oss, och gå långt. Så jag ser inte det som något negativt, säger Caroline Seger.

Ryggen okej

Hon ger också lugnande besked kring sin rygg, som har krånglat under veckorna före VM.
– Ryggen är helt hundraprocentig. Det känns fantastiskt bra och det har gått helt i rätt riktning, så det är inga problem. Så känslan är fantastik, man har längtat efter det här så länge. VM har dragit igång men man har känt sig lite utanför fram till nu, säger Caroline Seger.

ANDRA LÄSER