I svåra tider behövs föredömen

Juventus säsong är en katastrof. Laget åkte tidigt ut ur Champions League, riskerar att missa hela turneringen nästa säsong och har dessutom besudlat sitt varumärke genom att vara en av drivkrafterna bakom den kontroversiella Super League, ligan för de rika och vackra.

Andrea Pirlos första säsong som Juvetränare har inte varit någon succé. Och Cristiano Ronaldos dagar i Turin kan vara räknade.
14.05.2021 16:30 UPPDATERAD 14.05.2021 16:52
Maurizio Sarri sade efter att han fått sparken från klubben att laget är omöjligt att träna. Antalet divor är för många.
Andrea Pirlo, en novis på den här nivån, har inte heller han nått hela vägen fram till sina spelare. Stundtals har det sett okej ut men jämnheten har saknats. Pirlo har en status som klubblegendar och den alltid lika stiliga ex-mittfältaren borde ha en aura som borde räcka för att tygla också de största egona.
Cristiano Ronaldo har i vanlig ordning gjort mål efter mål och passerade nyligen 100 baljor i Juvedressen. Den evigt unge portugisen hittar fortfarande rätt men riktigt samma glans är det ändå inte över honom längre.

ANDRA LÄSER