Operasångaren Camilla Nylund tilldelades europeiska kulturpriset i musik

Finlandssvenska operasångaren Camilla Nylund har tilldelats Europeiska kulturforums kulturpris i musik. Enligt juryn är Nylund en av de mest eftertraktade operasångarna i Europa. Hon har specialiserat sig på tyska operor.

Camilla Nylund fick på lördagskvällen motta det europeiska kulturpriset i musik i Zürich.
Petra Miettinenpetra.miettinen@hbl.fi
25.09.2022 11:08 UPPDATERAD 25.09.2022 17:44
Operasångaren och sopranen Camilla Nylund, som är uppvuxen i Korsholm men numera bosatt i tyska Dresden, tilldelades på lördagskvällen det europeiska kulturpriset i musik. Det är Europeiska kulturforum som beviljar priset och det var chefen för Berlins statsopera Matthias Schulz som överräckte priset till Nylund under en tillställning i schweiziska Zürich.
Enligt prismotiveringen är Camilla Nylund en av de mest eftertraktade operasångarna. Hon har specialiserat sig på operor av de tyska kompositörerna Richard Wagner ja Richard Strauss.
Camilla Nylund har bland annat arbetat vid Nationaloperan i Finland och i operahusen i Hannover, Dresden, New York, London och Venedig.
Hon har tidigare tilldelats Finlands statspris i musik 2019 och Pro Finlandia-medaljen 2013. Hon har också tilldelats den österrikiska hederstiteln Kammarsångare vid Wiens statsopera 2019.

ANDRA LÄSER