Cityvargen orienterar sig västerut – Ring III sista hindret

Den varg som påträffades i Helsingfors och Esbo i lördags rör sig fortfarande i huvudstadsregionen. Lyckas den ta sig under eller över Ring III i Esbo kan den lunka ut i Noux eller något annat mindre bebyggt område.

Vargen på bilden är inte samma individ som den som rört sig i huvudstadsregionen.
Helsingforspolisen bekräftar att ögonvittnen har rapporterat observationer av en varg runtom i huvudstadsregionen under måndagen. Det är av allt att döma samma varg som syntes i Helsingfors och Esbo i lördags.
På lördagen rörde sig vargen i Sockenbacka och Tali i Helsingfors och strövade sedan vidare till Bredviken i Esbo där den försvann, sannolikt strax innanför Ring I.
På måndagsmorgonen meddelade Helsingforspolisen att vargen hade setts i norra Helsingfors.
Sent på måndagseftermiddagen bekräftade polisen för HBL att vargen hade rört sig i Sandkulla i Vanda på morgonen, men den hade också setts på andra sidan stadsgränsen, i Skomakarböle i Helsingfors. Vid lunchtid observerades den i Bemböle i Esbo, om ögonvittnesrapporterna håller streck.
Det betyder att den befinner sig innanför Ring III, nära den kil som slutar där Ring III korsar Åboleden. Skulle vargen lyckas ta sig över eller under Ring III har den goda chanser att klara sig levande ut till områden där den är mindre utsatt för trafikhot och där risken för att stöta samman med människor är mindre.

ANDRA LÄSER