Teemu Pukki ryktas till Manchester United

Manchester United behöver en ny anfallare i januari och ett namn som dykt upp i spekulationerna är Norwich och finska landslagets målspruta Teemu Pukki.

Teemu Pukki är ryktenas man i England.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
29.12.2022 19:18 UPPDATERAD 29.12.2022 19:21
Pukki, 32, gör en hyfsad säsong i Championship med åtta mål på 23 matcher och spelar med ett på sommaren utgående kontrakt vilket gör att han redan nu kan komma överens om ett nytt avtal från och med första juli 2023. Och vill Norwich ha någon som helst ersättning för Kotkas stora son gäller det att sälja honom i januarifönstret.
Pukki blir 33 år i mars och kostar knappast mera än fyra eller fem miljoner euro vilket är en struntsumma för Manchester United som i viss mån behöver lite förstärkning i det centrala anfallet då Cristiano Ronaldo lämnade klubben före VM efter en bitter tvist med tränaren Erik ten Hag.
Manchester United har Anthony Martial som främsta centrala alternativ för tillfället. Också engelska landslagsstjärnan Marcus Rashford kan spela på den positionen men ten Hag ser hellre honom ute på kanten där han kan utmana och ta steget in i banan.
Uniteds dragningskraft är enorm och klubbens förmåga att betala astronomiska löner bidrar ytterligare till göra laget med attraktivt på spelarmarknaden.
Och United brukar köpa dyra högprofilsspelare. Denna säsong har man redan hämtat in Anthony, Casemiro och Lisandro Martinez för en sammanlagd summa på en bra bit över 200 miljoner euro.
Betydligt större namn än Pukki har också nämnts i samband med Manchester United. Rennes Martin Terrier är ett namn. Alvaro Morata ett annat. Problemet är bara att båda kostar någonstans mellan 30 och 50 miljoner euro och efter den dyra skilsmässan med Cristiano Ronaldo och jättenyförvärven under sommaren kan det hända att resurserna är aningen knappare än vanligt.
Det kunde tala för Pukki som kostar några miljoner. Pukki vore ett bra komplement för United och skulle med sin snabbhet passa bra in i den snabba omställningsfotboll ten Hag förespråkar.
Pukki ryktades vara på väg till både Spanien, Grekland och Turkiet förra sommaren men då klubben valde att använda optionen på finländarens kontrakt blev hans förhandlingsläge sämre. Nu kan en dörren stå på glänt till en drömflytt.
Pukki har gjort 86 mål på 191 matcher för Norwich. I landslaget har det blivit 37 mål och 108 matcher.

ANDRA LÄSER