Benzema hattrickhjälte i Reals galna vändning

I en timme handlade allt om Paris Saint-Germain och Kylian Mbappé.Karim Benzema behövde bara 17 minuter för att ställa allt på ända.Fransmannens osannolika hattrick skickade Real Madrid till Champions League-kvartsfinal.

Karim Benzema blev stor hjälte för Real Madrid när han med tre mål skickade sitt lag till kvartsfinal i Champions League.
10.03.2022 00:03 UPPDATERAD 10.03.2022 08:12
Att en fransk anfallsstjärna skulle fälla avgörandet i Champions League-åttondelsfinalen mellan Real Madrid och Paris Saint-Germain kändes givet efter en timmes spel.
Att det inte skulle handla om Kylian Mbappé var mer oväntat.
23-åringen satte det enda målet när PSG vann med 1–0 på hemmaplan för tre veckor sedan, och i Madrid på onsdagskvällen fortsatte han på den inslagna vägen. Mbappé stänkte distinkt in 1–0 i den 39:e minuten efter en snabb omställning, och oroade ständigt Realförsvaret. Han hade visserligen dubbel otur när han fick två mål, ett i vardera halvlek, bortdömt för offside, men känslan var ändå att han skulle bli tungan på vågen mot ett kvartsfinalavancemang.
Men när det gick utför för PSG och Mbappé gick det snabbt.

Grov målvaktstavla

Det började med att målvakten Gianluigi Donnarumma drällde med bollen i den 61:a minuten. Italienaren tog alltför god tid på sig och Reals Karim Benzema lyckades pressa honom till en felpassning. Den hamnade rakt i gapet på Vinícius Júnior som snabbt spelade tillbaka till Benzema som enkelt rullade in 1–1. Kanske att Donnarumma skulle ha haft en frispark där.
Plötsligt var det match igen, och hemmalaget behövde bara ett mål till för att ta matchen till förlängning.
I stället gjorde de två.
Karim Benzema är precis som Kylian Mbappé en fransk landslagsanfallare av högsta kaliber, och det visade han med råge i den andra halvleken.
I den 76:a minuten höll sig Benzema på rätt sida offsidelinjen när Luka Modric elegant hittade honom i straffområdet. Avslutet var kliniskt och betydde 2–1 till hemmalaget.

City enkelt vidare

I följande anfall slog han till igen. PSG:s lagkapten Marquinhos pressades i straffområdet av Vinícius Júnior, och slog en galen passning rakt in i det egna straffområdet. Dessvärre för Marquinhos landade bollen precis framför Karim Benzema som utan att tveka tryckte in 3–1 bakom Donnarumma.
Ett Paris Saint-Germain i spillror kunde inte hämta sig, och kom aldrig riktigt nära den reducering som skulle ha inneburit förlängning.
Manchester City gör Real Madrid sällskap till kvartsfinal, och allt annat hade varit en sensation med tanke på att laget hade 5–0 att gå på från bortamötet med Sporting Lissabon. Hemma i Manchester blev det en tristare tillställning, men 0–0 innebar ändå en komfortabel resa till nästa Champions League-runda.

ANDRA LÄSER