Hattrick av Hegerberg – snart är hon störst av alla

Ada Hegerberg inledde den nya Champions League-säsongen som hon avslutade den förra – med ett hattrick.Den norska fotbollsstjärnan satte tre mål när Lyon utklassade ryska Rjazan med 9–0 på bortaplan, i den första av två sextondelsfinaler.

Ada Hegerberg.
Hegerberg blev även tremålsskytt när det franska storlaget slog Barcelona i Champions League-finalen i våras. I och med onsdagens målfest i Ryssland är hon uppe i totalt 44 fullträffar i turneringen, bara sju efter tyskan Anja Mittag som är tidernas främsta målskytt i Champions League på damsidan.
Att Hegerberg har gjort 43 av målen i Lyontröjan gör samtidigt att hon tangerar Camille Abilys klubbrekord.
"Att stå på samma antal mål som en legendar som Camille Abily känns väldigt bra. Det är sådant som motiverar mig att fortsätta för att ta mig ännu längre", säger Ada Hegerberg till Lyons hemsida.
Lyon har dominerat den europeiska fotbollen de senaste åren, ofta med tyska Wolfsburg som främsta utmanare. Så kan det nog bli även i år, för Wolfsburg är precis som Lyon i praktiken redan vidare till åttondelsfinal.
Wolfsburg vann med 10–0 borta mot Mitrovica från Kosovo i den första akten av sextondelsfinalens dubbelmöte då danska stjärnan Pernille Harder gjorde hattrick.
Tuija Hyyrynens och Sanna Franssis Juventus har ett tufft läge inför returen. Lagetåkte på en 0–2-förlust hemma mot fjolårsfinalisten Barcelona och har nu rejäl uppförsbacke inför returen om två veckor.
ANDRA LÄSER