Favoriterna höll i första semifinalerna – BK vände underläge till seger i slutminuterna

BK-46 avgjorde semifinalen mot Dicken under matchens avslutande minuter. Bild: Thomas Sundström

Cocks och BK-46 tog ett steg närmare finalerna i handbollens FM-liga då semifinalerna körde i gång på onsdagen.

Riihimäkilaget Cocks hade som väntat inte några större problem att ta en klar hemmaseger i den första semifinalen mot GrIFK.

Matchen var över innan den egentligen på allvar kommit i gång då Cocks snabbt gick till 6–1. I paus var hemmalagets ledning uppe i hela 18–5. Resten av matchen blev en transportsträcka där Teemu Tamminen spelade huvudrollen. Landslagsyttern stod för hela 12 mål i matchen som slutade 33–23.

"I första halvlek misslyckades vi helt med vårt spel. Vi saknade självförtroende", säger GrIFK-tränaren Mikael Källman i förbundets pressmeddelande.

I den andra semifinalserien blev det som väntat en jämnare kamp. Gästande Dicken förde matchen mot BK-46 i Karis långa stunder men kunde inte knyta ihop säcken. I stället blev det BK-46, anförda av Nico Rönnberg, som tog hem segern med 27–24 (13–14).

Avgörandet föll under matchens sista fem minuter då BK vände underläge 23–24 till seger 27–24. Oliver Nordlund klev fram och axlade en avgörande roll genom att sätta både 25–24 och 27-24.

"Det är fint att se att så många spelare kliver fram då matchen ska avgöras", säger BK-tränaren Andreas Rönnberg i förbundets pressmeddelande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning