Favoriten Maria Ohisalo ställer inte upp: "Vi behöver ett känt ansikte"

Maria Ohisalo. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

De grönas vice ordförande Maria Ohisalo ställer sig inte till förfogande inför valet av partiets nya ordförande. Det skriver Vihreä Lanka på sin sajt.

Maria Ohisalo motiverar sitt beslut bland annat med att hon inte är tillräckligt känd.

– Den nyvalda ordföranden måste hoppa på ett tåg i snabb rörelse och höja stämningen genast. Vi behöver ett pålitligt, känt grönt ansikte som hela Finland känner till, säger Maria Ohisalo till Vihreä Lanka.

Ohisalo var på förslag till De grönas ordförande under våren 2017 då Touko Aalto blev vald. Ohisalo har vikarierat Aalto i samband med hans sjukledighet. Enligt Yles enkät var Maria Ohisalo partidelegationens favorit som ny ordförande, trots att hon inte sitter i riksdagen.

– Ifall jag blev vald till ordförande skulle jag behöva bevisa alltför mycket att jag duger som ledare. Det har vi inte tid till, säger Ohisalo till Vihreä Lanka.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning