Fartygskrock i Hordaland i Norge – sju skadade

Två fartyg har kolliderat i norska Hordaland. Det är fregatten KNM Helge Ingstad från den norska flottan och tankfartyget Sola TS som kolliderat, då tankfartyget var på väg ut ur Stureterminalen.

Fregatten, med 137 personer ombord, tar in vatten och har slagsida. Det riskerar att sjunka och besättningen har evakuerats, rapporterar NTB. Tankfartyget har 25 personer ombord.

– Det finns en viss risk för att skeppet ska sjunka. Vi har inte kontroll över läckan, säger vakthavande räddningsledare Eirik Walle till NTB.

Tankfartyget har 625 000 fat råolja ombord. Det finns ännu inga uppgifter om att olja ska ha läckt ut.

Sju personer fick lättare skador efter krocken.

Fregatten KNM Helge Ingstad levererades till den norska flottan 2009. Den har bland annat deltagit i insatsen med att transportera ut kemiska vapen från Syrien under åren 2013–2014.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42