Fart mot fysik i VM-premiären

Det är farten som ska göra det för Sydkorea mot Sverige.Och det är fysiken som skrämmer.

Med snabba kvicka steg lirar sydkoreanerna boll på Spartak-stadion i lilla Lomonosov, några mil väster om S:t Petersburg.

Några direkta publikmagneter är man dock inte. Vid sidan av planen finns bara en rejäl mängd bistra ryska vakter, ännu fler koreanska journalister – och några enstaka svenskar.

Ändå har Sydkorea en klart lysande stjärna i Tottenhams Son Heung-Min. Den 25-årige Premier League-yttern har gjort 30 mål på tre säsonger i London och har en tung roll i Spurs-offensiven bredvid danske Christian Eriksen och engelske Harry Kane.

Den typen av lagkamrater saknar han dock i landslaget. Och det märks.

– Det här är långt ifrån så bra som vi måste vara i VM. Vi kan inte längre bara be om ursäkt efter en förlust och säga att vi ska göra det bättre nästa gång. Nu måste spelarna jobba mer, fräste Son till pressen efter Sydkoreas 1–3 i en träningsmatch mot Bosnien den 1 juni.

När träningen i Lomonosov stängs för pressen ägnar sig de sydkoreanska journalisterna i stället åt att intervjua svenskarna på plats. Hur är det med snabbheten där bak? Hur stark på huvudet är Ola Toivonen? Och vad kommer Zlatan att säga om lagets insats?

Koreanerna väntar sig en klar matchbild.

– Vårt lag är väldigt snabbt, men ni är väldigt fysiskt starka. Och våra mittbackar är oerfarna, säger tv-journalisten Kim Jae-Hyung.

Fakta

Sydkoreas stjärnor

Tre spelare skiner mer än de andra i Sydkoreas VM-trupp:

* Ki Sung-Yueng – 29-årig lagkapten och central mittfältare som har spelat de sex senaste säsongerna i Swansea i Premier League. Stannar måhända i Wales, trots lagets nedflyttning – men i så fall i nyuppflyttade Cardiff City.

* Son Heung-Min – 25-årig anfallare som blev Asiens dyraste spelare hittills när han värvades till Tottenham från Bayer Leverkusen för 30 miljoner euro 2015. Har gjort 21 mål på 67 landskamper.

* Hwang Hee-Chan – 22-årig anfallare som kanske är landets nästa storstjärna. Stark insats i österrikiska Salzburg när laget gick ända till semifinal i Europa League i våras.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00