Färsgryta med fänkål

Den mustiga grytan får smak av både färsk fänkål och fänkålskryddad salsiccia. Bild: Björn Tesch/TT

Fänkål är som gjort för grytor. Här får den lägga tonen i en färsgryta med salsiccia, serverad med pasta.

För 4 portioner, 40 minuter

1 stor gul lök

2 klyftor vitlök

ca 300 g fänkål, gärna små exemplar

1 rå fänkålssalsiccia, cirka 100–125 g

3 msk olivolja

500 g nötfärs

3 msk tomatpuré

2 burkar (à 400 g) krossade tomater

salt och peppar

Till servering:

kokt pasta

tomat- och gurksallad

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och hacka fänkålen, spara lite av det gröna och fänkålsdill till garnering.

2. Klipp upp korvskinnet och gröp ut korvfärsen. Hacka den i små bitar.

3. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja, cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärsen och korvfärsen och fräs under omrörning, tills den smular sig. Blanda i tomatpurén. Tillsätt de krossade tomaterna och späd eventuellt med vatten om grytan känns för tjock. Koka under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Toppa med det sparade gröna och dillen och servera med nykokt pasta och sallad.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning