Far och son Solberg möts i VM-rallyt i Wales

Pernilla, Oliver och Petter Solberg. Arkivbild Bild: Ned Alley / NTB scanpix

Wales VM-rally i början av oktober blir verkligen en speciell tävling för Petter och Oliver Solberg. För Petter blir det sista tävlingen efter 21 år i VM-cirkusen. För Oliver blir det VM-debut.

– Det kommer bli känslosamt att konkurrera med min son för första gången i en VM-deltävling, säger 44-årige norrmannen Petter Solberg.

– Ett kapitel avslutas samtidigt som ett nytt börjar.

Wales rally är speciellt av flera skäl för Solbergs. Här vann Petter fyra raka VM-rallyn 2002 till 2005 och det var där han säkrade sin enda VM-titel 2003.

– Pappa är min stora förebild och jag har så många minnen från hans segrar i Wales, säger 17-årige Oliver Solberg vars största merit är ett guld på det lettiska mästerskapet.

Det finns dock ett litet hinder för familjeduellen. Oliver, som har svensk mamma, måste först klara sitt svenska körkort. När han körde i Lettland var det på dispens.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning