Fansen vill ha Streep som Leia

Meryl Streep på årets Oscarsgala. Bild: Lehtikuva/AFP/Kyle Grillot

Låt Meryl Streep ta över rollen som prinsessan Leia i nästa Star Wars-film. Det är målet i en ny kampanj som startats på nätet av Star Wars-fansen.

Rollen spelades tidigare av Carrie Fisher, som avled 2016. I en uppmaning till Disney, filmbolaget Lucasfilm och regissören J.J. Abrams att anställa Streep beskrivs hon som den ideala kandidaten:

– Med tre Oscarvinster och tjugo nomineringar är hennes prestation erkänd sedan länge. Utöver hennes hyllade skådespelartalang gör hennes nära relation till Carrie Fisher och hennes roll i Vykort från drömfabriken henne till den ideala kandidaten att spela Leia i Star Wars: Episode IX.

Filmen Vykort från drömfabriken baseras på Fishers självbiografiska roman med samma namn. Fisher skrev manus även till filmen.

Star Wars tog sin början med första filmen Episod IV – Ett nytt hopp som hade premiär 1977. Star Wars: Episode IX har beräknad premiär 2019.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39