Fansen vill ha Streep som Leia

Meryl Streep på årets Oscarsgala. Bild: Lehtikuva/AFP/Kyle Grillot

Låt Meryl Streep ta över rollen som prinsessan Leia i nästa Star Wars-film. Det är målet i en ny kampanj som startats på nätet av Star Wars-fansen.

Rollen spelades tidigare av Carrie Fisher, som avled 2016. I en uppmaning till Disney, filmbolaget Lucasfilm och regissören J.J. Abrams att anställa Streep beskrivs hon som den ideala kandidaten:

– Med tre Oscarvinster och tjugo nomineringar är hennes prestation erkänd sedan länge. Utöver hennes hyllade skådespelartalang gör hennes nära relation till Carrie Fisher och hennes roll i Vykort från drömfabriken henne till den ideala kandidaten att spela Leia i Star Wars: Episode IX.

Filmen Vykort från drömfabriken baseras på Fishers självbiografiska roman med samma namn. Fisher skrev manus även till filmen.

Star Wars tog sin början med första filmen Episod IV – Ett nytt hopp som hade premiär 1977. Star Wars: Episode IX har beräknad premiär 2019.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning