Familjevänliga arbetsgivare

Bild: Ksf Media

För den föräldravänliga arbetsgivaren är det lika självklart att en ung man kan bli föräldraledig inom några år som att en ung kvinna blir det, skriver Markus Haakana i dagens kolumn.

För nio år sedan stegade jag in på rummet hos min dåvarande chef. Med lite osäker stämma talade jag om för henne att jag tänkte tillbringa det följande kalenderåret hemma med min då ettåriga dotter.

Och vad sa chefen? Jaha, sa hon. Faktiskt inte mycket mer. Vi kollade upp de exakta datumen och så gick jag. Mer minns jag inte, men jag var rätt vimmelkantig: var det inte svårare än så här?

Okej, medges: mitt dåvarande jobb var inte precis i affärslivets hårdaste kärna, där kampen om avancemang och karriärmöjligheter var stenhård. För egen del vet jag inte om jag missade mycket i karriärväg medan jag var borta. Då jag kom tillbaka ett år senare kände jag mig nog allt annat än omkörd.

Det var framför allt chefens, arbetsgivarens helt neutrala inställning, som gjorde att beslutet kändes både rätt och lätt. Kort därefter följde flera manliga kollegor exemplet.

Arbetsgivaren är tongivande på många sätt. Det finns föräldravänliga arbetsgivare, till och med i den nyss nämnda hårda kärnan. De har insett att föräldraskapet inte går att koppla ifrån arbetslivet, inte för mammor och inte för pappor.

Samtidigt tappar de föräldrafientliga mark; på senare år har jag hört om flera nyblivna pappor, som dragit sina slutsatser och bytt jobb, då inte arbetsgivaren fattat galoppen och anpassat sig.

Jag tror uppriktigt att de familjevänliga har framtiden för sig. Nöjda pappor och mammor kan man kräva mycket av och de kan leverera oerhört effektivt, då premisserna är ordnade. För den föräldravänliga arbetsgivaren är det lika självklart att en ung man kan bli föräldraledig inom några år som att en ung kvinna blir det. Det innebär ingen större risk att anställa den unga kvinnan; risken är lika stor och utspridd över alla arbetstagare.

Det är ju en hjärnvrickare att arbetsgivare skulle kräva mer av pappor som föräldrar, men kanske är det det som krävs för att få pendeln att svänga och få oss ifatt de övriga nordiska länderna.

Markus Haakana är företagare och tvåbarnsfar

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00