Familjeföretaget bakom vegobullarna Boltsi börjar samarbeta med livsmedelsjätte

Boltsi-produkten är en av alla nya vegetariska bullar som dykt upp i butikerna. Bild: Emma Strömberg/SPT

Genom samarbetet med HK Scan vill familjeföretaget Leivon Leipomo skapa bättre möjligheter att få tillväxt för sin nya vegetariska produkt.

Leivon Leipomo, som producerar de vegetariska bullarna Boltsi, börjar samarbeta med HK Scan för att få större möjligheter att utveckla och öka produktionen av Boltsi-produktfamiljen.

Leivon Leipomo och HK Scan grundar ett gemensamt bolag för detta syfte.

Boltsi-produkterna vann matinnovationstävlingen Suomalainen menestysresepti förra året.

– Vi har sökt en samarbetspartner för tillväxt eftersom våra egna resurser är begränsade, säger Leivon Leipomos vd Harri Jaakkola i ett pressmeddelande.

Leivon Leipomos är ett familjeföretag i fjärde generationen i Tammerfors. HK Scan är ett internationellt livsmedelsbolag med en omsättning på 1,7 miljarder euro.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning