Familj vädjar om lugn efter kravaller

Familjen till den 20-årige man som avled efter ett polisingripande i London för en vecka sedan vädjar nu om lugn. Detta efter protestkravaller med skadegörelse.

Den utlösande faktorn var ett dödsfall för en vecka sedan som upprör många i Hackney. En 20-åring som jagades av polis i stadsdelen togs fast i en butik, där han försökte svälja något – och polisen försökte hindra honom. 20-åringen avled efter ingripandet.

Vaka vid polisstation

Dödsfallet ska utredas av ett oberoende organ som granskar klagomål mot den brittiska polisen.

Under lördagseftermiddagen samlades 20-åringens familj och familjen till en annan ung man som dött efter kontakt med polis för fem veckor sedan, till en vaka vid Stoke Newingtons polisstation i östra London. Fler än hundra människor anslöt och 20-åringens far vädjade om lugn på gatorna, rapporterar The Guardian.

Våldsamma protester

Flera personer greps under natten mot lördagen i östra London efter gatukravaller i stadsdelen Hackney. Kravallpoliser till häst sattes in efter larm om bland annat skadegörelse mot butiker. Demonstranter kastade också flaskor och fyrverkeripjäser mot poliserna, skriver Reuters.

Stadsdelen har många svarta invånare, och många av de demonstranter som samlades på fredagseftermiddagen bar Black Lives Matter-plakat. Black Lives Matter är namnet på en ursprungligen amerikansk rörelse som protesterar mot dödsfall vid polisingripanden mot svarta.

En 17-åring som deltog i protesterna har gripits, skriver BBC.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning