Familj mirakelräddad i Londons metro – tog skydd i en grop under spåret när tåget kom rusande

En familj räddades efter att ha fallit ner på spåret i Londons t-bana genom att ta skydd i en hålighet. Arkivbild från stationen Baker Street. Bild: TT/AP/Alastair Grant

En mor och hennes barn föll i fredags kväll ner i spåret vid en tunnelbanestation i London. Pappan i familjen kastade sig efter samtidigt som ett tåg kom rusande – men alla överlevde.

Som genom ett mirakel klarade sig hela familjen genom att ta skydd i en hålighet under spåret.

"Otroligt nog fick ingen av dem någon allvarlig skada, men för säkerhets skull har de förts till sjukhus för att kollas upp" meddelar den brittiska trafikpolisen i ett uttalande där händelseförloppet som ledde fram till den dramatiska olyckan beskrivs.

Kvinnan sköt barnvagnen med barnet framför sig längs perrongen på stationen Baker Street samtidigt som hon tittade upp mot skylten för att se när nästa tåg skulle komma.

Enligt polisen insåg inte kvinnan hur nära hon var perrongens kant. Olyckligtvis körde hon barnvagnen över kanten och föll sedan ner tillsammans med barnet – varpå pappan hoppade efter för att rädda dem.

"När de såg tåget komma hade alla tre extrem tur genom att de kunde ta sig ner i en grop under spåret och tåget kunde passera säkert över dem".

Uppskattningsvis 1,37 miljarder passagerare färdas med Londons tunnelbana årligen och 2017 inträffade omkring 3 000 olyckor av olika grad kopplade till t-banan.

Nigel Holness, som är chef för Londons t-banesystem, säger att han är "lättad" över beskedet att familjen klarade sig oskadd men han understryker samtidigt vikten av att resenärer håller sig på behörigt avstånd från spårkanten på perrongerna.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning