Barnfamilj gick vilse i skogen – hittades med drönare

Polisen fick uppgifter om var familjen befann sig och körde till en närbelägen skogsväg, varifrån de skickade upp en drönare med värmekamera. Arkivbild. Bild: Kristoffer Åberg

En borttappad familj använde 112-appen för att ringa nödcentralen, vilket gav myndigheterna uppgifter om var familjen befann sig.

Polisen i Sydvästra Finland meddelar att de under veckoslutet hade ett uppdrag som slutade lyckligt och fick alla involverade på gott humör.

En barnfamilj var på utflykt i skogen i Satakunta. Novembermörkret och den täta skogen ledde ändå till att familjen inte längre visste var de befann sig. Efter att ha strövat omkring en stund konstaterade familjen att de inte längre hittar tillbaka till bilen.

Familjen använde 112-appen för att ringa nödcentralen, som därmed också fick noggranna uppgifter om var familjen befann sig. En polispatrull åkte till en skogsväg i närheten och skickade ut en drönare utrustad med värmekamera i mörkret.

På några minuter lyckades poliserna lokalisera familjen, som sedan följde drönarens ljus några hundra meter till skogsvägen där de togs emot.

Enligt polisen gick det aldrig någon nöd på familjen. De var varmt klädda, välutrustade och fattade vettiga beslut, anser polisen som tillägger att händelsen visar hur goda möjligheter det finns att hjälpa människor på olika sätt.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning