Minst 30 flygpassagerare till sjukhus i Frankfurt – "Blod ur öronen"

Minst 30 flygpassagerare har fått föras till sjukhus efter det att ett Ryanairplan oplanerat fick landa i Frankfurt sedan flera ombord börjat må dåligt. Passagerare ska ha fått ont i öronen, i några fall också börjat blöda ur öronen.

Ett Ryanairplan på väg från Irland till Kroatien fick landa i Tyskland och 30 passagerare fördes till sjukhus. Arkivbild.
Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt under natten till lördag, rapporterar Frankfurter Allgemeine med hänvisning till Tysklands federala polis.
– Flera personer ombord klagade över hälsoproblem och togs omhand av läkare och ambulanspersonal, säger en talesperson för polisen enligt tidningen, utan att gå in närmare på exakt vad för slags hälsoproblem passagerarna drabbats av.
En av personerna ombord har lagt ut ett foto på Facebook, som ser ut att vara taget inne i kabinen, med syrgasmasker som hänger från taket. Mannen uppger för Frankfurter Allgemeine att en knall plötsligt hade hörts under flygturen, och att maskerna då genast föll ut, medan piloten inledde en brant dykning. Panik bröt ut, men situationen i kabinen lugnade sedermera ned sig. Efter landning i Frankfurt ska en av passagerarna ha transporterats i väg på bår.
Resenärerna ska enligt personen i fråga ha fått information om att flygningen beräknas återupptas omkring klockan 11 på lördagsförmiddagen.

ANDRA LÄSER