Fackförbundet Erto utvidgar sin strejk

Ekonomiförvaltningen inom många bolag drabbas av en strejk i slutet av februari om inte arbetsmarknadsparterna når en överenskommelse. Bild: SPT

Strejken utvidgas nu till ytterligare ett bolag som jobbar med ekonomiförvaltning.

Tjänstemannaförbundet för specialbranscher (Erto) beslöt på fredagen att utvidga den strejk som har varslats i början av denna vecka. Nu omfattar arbetsstridsåtgärderna även alla fackanslutna anställda vid bolaget Accountor.

Strejken beräknas börja den 29 februari och pågå till den 4 mars, uppger Erto i ett pressmeddelande. Åtgärderna återkallas om förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen Palta leder till en överenskommelse. Det nuvarande kollektivavtalet för Accountors anställda löper ut den 28 februari.

Erto och fackförbundet Pro varslade tidigare i veckan om en strejk som berör fackets tjänstemän inom ekonomiförvaltningen och beräknas börja den 27 februari och upphöra den 4 mars.

Erto har 15 000 medlemmar som jobbar inom den privata och den offentliga sektorn.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning