I Gunnar Grens sällskap i Göteborg

Finland har redan förlorat en match medan Sverige med en stark stank av diesel runt sig tagit fulla poäng i VM-kvalet så här långt. Sverige har vissa skadeproblem inför Finlandsmötet på torsdag men som den finska landslagstränaren Anna Signeul sade under en pratstund på spelarhotellet i Nordstan i Göteborg:
– Få lag i världen har bättre bredd än Sverige. De har otroligt många bra spelare.
Gamla Ullevi låg tämligen öde dagen före match. Gymet inhyst i arenans utrymmen var rätt tomt och köerna ringlade inte heller långa till hamburgerrestaurangen i ena hörnet.
Inte var det många som ville föreviga sig själv på bild bredvid statyn av den forna storspelaren Gunnar Gren heller. Närmare bestämt ingen, förutom undertecknad och i mitt fall var syftet helt yrkesmässigt.
Gren gjorde en oerhört fin och lång karriär och var en av de tre i legendariska Gre-No-Li. Trion som spred skräck i Milans tröja i slutet av 40- och början av 50-talet.
På den tiden var det på många håll i världen strängt förbjudet för kvinnor att spela fotboll.
Mycket har hänt sedan dess och väldiga mängder vatten har runnit i Göta älv sedan de dagarna. Damfotbollen är på stark frammarsch, ett utsålt Gamla Ullevi på torsdag är ännu ett litet bevis för det.
Sverige har inte riktigt fått i gång sitt spel i pågående kval men ska man läsa av stämningen hos spelare och tränare finns det chans eller risk för en urladdning mot Finland.
För finsk del är matchen ett oerhört viktigt test också med tanke på stundande EM i sommar där Finland får mäta sig med Tyskland, Spanien och Danmark.
Sverige hör till världsnationerna och en spel- och resultatmässigt god insats skulle skänka ett visst lugn inför vinterpausen i det blåvita lägret.
Vätan och kylan har hunnit i kapp också den svenska västkusten. Även om det på onsdagen var 9-10 grader varmt sätts gräsmattorna i kungadömet på hårt prov under de sista veckorna av året.
Det innebar att både Sverige och Finland fick flytta sina förberedande träningar från Gamla till Nya Ullevi några stenkast bort. Inget större fel att slipa detaljer på väldiga Ullevi heller.
Gamla Ullevi ska ännu stå värd för en match i Allsvenskan med IFK Göteborg och en kvalmatch för GAIS innan gräsmattan fixas i skick för nästa säsong.
– Vi kunde ha tränat där men med tanke på hur sliten gräsmattan såg ut valde vi att inte göra det. Precis som Sverige, säger Signeul.
De svenska damerna lämnar Göteborg efter grannmötet och åker ner till Malmö för att möta Slovakien.
Tog ett tidigt morgonflyg på onsdagen till Göteborg och använde en halvtimme på att strosa omkring i bekanta kvarter. Då legendariska Feskekörka stängt för renovering och inte kommer att öppna i samma regi som tidigare utan med ett nytt och "trendigare" koncept valde jag att gå in i Saluhallen i stället.
Räkmackan med uppskattningsvis 251 handskalade räkor var himmelsk, lämpligt salt och inte dränkt i majonnäs. Slängde giriga blickar på vissa sillar också men det hade krävt något annat än Ramlösa i glaset och då klockan var före tio på morgonen och jag hade rätt mycket på agendan valde jag att avstå.
ANDRA LÄSER