Blind Channel hoppas Europa tar till sig deras budskap

I torsdagens semifinal uppträder Finland som fjortonde land, direkt efter Bulgariens ballad. – Efter den himmelskt lugna låten ska vi skapa helvetet på scen, och det känns härligt, säger bandet.

Olli Matela, Aleksi Kaunisvesi, Niko Vilhelm, Joel Hokka, Joonas Porko och Tommi Lalli i Blind Channel på turkosa mattan när årets Eurovision song contest invigdes i Rotterdam i söndags.
19.05.2021 17:55 UPPDATERAD 20.05.2021 13:14
Det har varit annorlunda Eurovisionsveckor i år på grund av pandemin, utan fester och andra tillställningar som brukar höra till. För Finlands representant Blind Channel har tiden i Rotterdam mest gått ut på att hänga på hotellet och vänta på att få repetera. Bandets ledsångare Niko Vilhelm och Joel Hokka sitter på sängen i hotellrummet när HBL ringer upp via Zoom. Hittills har de repeterat i en tom arena, men på seminfinalens genrep kommer salen att fyllas av en begränsad publik, vilket de ser fram emot.
– Stämningen är säkert på topp när vi får uppträda för publik. Som rockmusiker är det det vi saknat mest.
Allt detta väntande är inget nytt för dem utan något som ingår i jobbet som musiker. De citerar Keith Richards som på påståendet att han spelat rock'n'roll i 40 år svarade att han spelat rock i högst ett år, resten av de 39 åren har bestått av väntan på att få spela.

ANDRA LÄSER