Škoda Scala utmanar Golf

Inför ögonen på 400 influgna journalister från hela världen presenterade Škoda sin kompakta familjebil Scala i uppstartföretagens stad Tel Aviv i Israel. Det hände på Finlands nationaldag den 6 december, och Finland var med på ett hörn i form av den finska rallyföraren Kalle Rovanperä, 18.

Stämningen var laddad när Škoda Scala körde in på scen, även om det endast gällde en mindre familjebil utan glamorösa förtecken.
Kalle Rovanperä har gjort sensation i WRC2-klassen och är Škodas påläggskalv i rallyvärlden. Han var inte personligen närvarande utan körde hårt med sin Škoda Fabia R5 på en jättelik videoskärm, ett exempel på unga framgångssagor i kombination med bilmärket. Det var roligt att en finländare observerades på det här sättet på en internationell presstillställning.
Škoda Scala är inte lika fartfylld som Fabia R5, den är en femdörrars familjebil som är byggd på Volkswagen-koncernens plattform som också utnyttjas i VW Polo och Seat Ibiza. Bilen ersätter anonyma Rapid som inte blivit någon riktig försäljningsframgång.
I baksätet är det gott om rum för knän och fötter, liksom också i framsätet.
Med maximalt axelavstånd har Skoda gjort Scala rymligare än sina syskon i Volgswagengruppen.
Scala är 4,36 meter lång, 1,8 meter bred och 1,47 meter hög, och med de måtten har företaget skapat goda innerutrymmen både fram och bak. En förklaring till det är att plattformen ger utrymme för såväl de nyaste tekniska innovationerna, som exempelvis digital mätartavla, och vissa variationer i axelavstånd och bilens storlek.
Axelavståndet är i det här fallet maximala 2,65 meter, vilket är en förklaring till de goda utrymmena i baksätet. Rymligheten understryks av att fötterna har plats under framsätena. Bagageutrymmet är på 467 liter, vilket faktiskt är närmare 100 liter mera än i Volkswagen Golf, som vid sidan av Ford Focus, kommande Toyota Corolla och Kia Ceed kan ses som Scalas huvudkonkurrenter.

Provsittning pågår

Scala visades under en så kallad statisk presentation där man fick provsitta bilarna men inte köra dem. I och för sig var det lika bra eftersom det regnade så hårt i Tel Aviv att gatorna var översvämmade på sina håll.
I trängseln bland en massa videofilmande och bloggande människor gavs inte så lång tid inne i någon av de fyra utställda bilarna. Mycket av interiören känns igen från andra av Volkswagenkoncernens bilar, framför allt givetvis från det egna märkets bilar som mer eller mindre är kloner av varandra, med en viss varians i mätartavlans utseende och pekskärmens storlek. Trots att instrumentpanelens översida och dörrpanelerna i den nya bilen är gjorda av mjukare material är intrycket överlag i alla fall att bilen görs kostnadseffektivt.
Digitala mätartavlor börjar bli norm i alla bilklasser.
Frånsett stoppningen på instrumentbrädans översida är instrumenteringen kostnadseffektivt ihopplockad.
En digital mätartavla förekom tidigare enbart i dyrare bilklasser, men tekniken kryper ner i mindre och billigare modeller som Scala, visserligen i form av ett tillval. Nämnvärt är att bilen som standard har inbyggd internetuppkoppling och att den enligt Škoda är den första bilen i Volkswagenkoncernen där bilens operativsystem kan uppgraderas automatiskt på distans.

Gasversion på kommande

På säkerhetssidan finns autobroms och filhållningsassistans som standard. Bland tillvalen finns Volkswagenkoncernens digitala mätartavla i tjeckisk designtappning. Bilen är standardutrustad med LED-teknik i bakljusen och halvljusen. LED-strålkastarna kan uppgraderas till att omfatta också helljusen. Andra intressanta tillval är adaptiv farthållare, backkamera och elektroniskt utfällbar dragkrok.
Motorurvalet omfattar en trecylindrig 1,0-liters bensinmotor med 95 eller 115 hk, en fyrcylindrig bensinmotor med cylinderavstängning på 150 hk och en 1,6-liters turbodiesel på 115 hk. Den minsta bensinmotorn är femväxlad medan de övriga motorerna är sexväxlade och kan uppgraderas till DSG-automat. Nästa höst kommer dessutom en gasdriven manuellt växlad modell med en motor på 90 hk.
Bilens framgång kommer i hög grad att bero på utrustningsnivåerna och priserna, vilka ännu inte slagits fast. Till Finland kommer bilen mot slutet av våren och HBL återkommer senare med en provkörning.

Bilhandeln i Israel

Israel har ungefär nio miljoner invånare på en yta av drygt 22 000 kvadratkilometer. Antalet personbilar uppgår till cirka 2,9 miljoner. Det är mycket i relation till ytan och tog sig åtminstone i regionen kring Tel Aviv uttryck i en konstant köbildning längs huvudvägarna. I fjol såldes drygt 280 000 bilar i landet trots att bilbeskattningen är hög och prisnivån högre än i Finland. Škoda är det populäraste europeiska bilmärket och ligger totalt sett fjärde i landets försäljningsstatistik.
ANDRA LÄSER