Marilyn Manson vill att anklagelserna om sexbrott ska ogiltigförklaras

Rocksångaren Marilyn Manson vill att sexbrottsanklagelserna från Game of Thrones-skådespelaren Esmé Bianco ska ogiltigförklarats. Tidigare har även skådespelaren Evan Rachel Wood anklagat Marilyn Manson för övergrepp.

Marilyn Manson vill att Esmé Biancos stämning om sexbrott ska ogiltigförklaras. Arkivbild.
30.07.2021 17:24 UPPDATERAD 30.07.2021 17:26
Esmé Bianco lämnade i april in en stämningsansökan mot Marilyn Manson, som egentligen heter Brian Warner. I den hävdade hon att rocksångaren under deras förhållande 2011 ska ha använt sig av droger, våld och hot om våld för att tilltvinga sig sex. Han ska också ha piskat, bitit och skurit henne.
Mansons advokater lämnade på onsdagen in en skrivelse till rätten i ett försök att få fallet gällande Bianco ogiltigförklarat, skriver Rolling Stone.
"Utan ett uns av bevis till stöd för deras anklagelser, försöker målsägaren och hennes medkonspiratörer desperat att smälta samman bilden och artisteriet av Warners chockrock-scenpersona Marilyn Manson med fabricerade historier om övergrepp", står det i rättsdokumentet.
De hävdar också att anklagelserna om övergrepp mot Bianco har preskriberats. Enligt skrivelsen "löpte de ut under den tidigare gällande preskriptionstiden" och inte under den nuvarande lagen "Phoenix Act", som både Bianco och skådespelaren Evan Rachel Wood hjälpte till att få till stånd. Därmed kan den nya förlängda preskriptionstiden inte gälla för Mansons påstådda övergrepp mot Bianco, enligt advokaterna.

Manson anklagad av flera kvinnor

Tidigare har även skådespelaren Evan Rachel Wood anklagat Marilyn Manson för övergrepp och grooming, en processen där en vuxna person tar kontakt med barn i sexuellt syfte. Enligt henne började Manson grooma henne när hon var tonåring, och begick övergrepp mot henne under deras tid som par. Manson har förnekat anklagelserna.
Totalt har fyra kvinnor stämt Marilyn Manson.

ANDRA LÄSER