Insändare: Banken, Posten och Polisen, sover dom?

08.08.2022 16:16
Om du trodde att banken och polisen bryr sig ska jag ta dig ur den villfarelsen.
Alla vet ju att Posten sover och inte bryr sig. Men se här! I tre dagar har jag försökt nå min bank för ett synnerligen brådskande ärende. Först gick jag till banken bara för att finna den stängd trots öppethållningstider måndagar till fredagar kl. 10–16.30 enligt bankens info. Så försökte jag på mobilen med resultatet: jag gick bet på alla sex (6) uppgifter den Heliga Telefonsvararen ålade mig. Efter tre nya försök gav jag upp. Jag har haft mobiltelefon sedan Nokias "kännykkä”, ni vet den där första mobilen med ett skrymmande batteri och luren som en känga. Varje år har jag bytt upp mig till en modernare version så mobilen borde det inte vara något fel på.
Sedan prövade jag på nätet till banken.fi med samma resultat. Då jag skrivit färdigt mitt e-postbrev visade det sig att det inte kunde skickas. Sändningen var spärrad! Efter trenne försök gav jag upp och skrev ett snigelpostbrev som kanske kommer fram till banken om en vecka ifall någon på Posten är vaken. Jag har dagligen sysslat med datorer sedan jag på 90-talet fick i uppdrag av min tidningsutgivare och arbetsgivare att börja framställa elektroniska bilder för tidningen. Så kom inte och säg att jag inte klarar av datorspråket.
Historien slutar dessvärre inte här. Jag går till Polisen för att göra en brottsanmälan på min bank och min närbutik. Döm om min förtjusning. Polisstationen är öppen! Men säg den glädje som varar. Polisen tar emot brottsanmälningar endast på fredagar.
Varför har jag betalt skatt hela mitt liv och ännu på min lilla pension då jag vägras lagstadgad service? Jag behärskar en massa svordomar på trenne främmande språk förutom mitt modersmål men dem levererar jag endast öga mot öga och det skall mina läsare vara glada för.
Zacharias Johansson, 83 år, avdankad, arm och grå

ANDRA LÄSER