Experter: Woods kan göra comeback om ett år

Han har redan gjort en av sporthistoriens mest omtalade comebacker.Och nu kan det bli en till.Tiger Woods kan vara tillbaka på golfbanan redan om ett år – men det kommer att bli en pärs.

Tiger Woods.
Golfstjärnan hade tur som överlevde den allvarliga trafikolyckan i tisdags och har opererats för en krossad fotled och ett benbrott.
Skadorna har skapat frågetecken om huruvida Woods skulle kunna spela golf igen. Inte minst med tanke på ryggproblematiken som tvingat honom till fem operationer.
2019 kom han tillbaka från en sådan och tog en sensationell Masters-titel, den femte i ordningen. Enligt ett gäng toppkirurger som nyhetsbyrån Reuters talat med kan han vara på väg mot en ny supercomeback.
– Det jag lärt mig av att jobba med idrottare, speciellt på den här nivån – räkna inte ut dem, säger Victor Khabie, chef för ortoped- och ryggradsinstitutet på Northern Westchester i New York.
– Det tar förmodligen tolv veckor till fyra månader för att benet ska läka. Efter intensiv rehab borde han kunna spela på elitnivå inom ett år.
Med risk för infektioner så finns det mycket som Woods måste ta hänsyn till innan han försöker sig på en comeback. Men utan större komplikationer tror läkarna att han kan pegga upp redan till nästa års US Masters, som spelas i april.
– Han har ett starkt psyke och är uppenbarligen fokuserad och driven. Jag kan se honom på banan inom sex till tolv månader, säger idrottsläkaren Riley Williams.
Nicholas DiNubile, talesperson för amerikanska ortopediska organisationen AAOS, säger att elitidrottare besitter alla verktyg för att hantera liknande motgångar, men ifrågasätter om Woods verkligen vill genomgå det en gång till.
– Jag skulle inte skriva av honom. Det som är emot honom är hans ålder och om han verkligen behöver det.
ANDRA LÄSER