Många fortsatt saknade efter glaciärkollaps

Förhoppningar finns fortfarande att hitta överlevande efter glaciärkollapsen i Indien. Ett 30-tal kan ha klarat sig i luftfickor som skapats i en tunnel.

Räddningspersonal letar efter överlevande efter glaciärkollapsen i Indien.
Indiska räddningsstyrkor fortsatte på tisdagen att leta efter eventuella överlevande från översvämningarna efter glaciären som kollapsade i Himalaya i söndags.
Minst 170 personer saknas efter det omfattande raset då vattenmassor med lera och skräp vällde ned i dalgången i delstaten Uttarakhand.
De flesta som saknas arbetade på två vattenkraftverk som drabbades av översvämningen.
Räddningspersonalen koncentrerade delar av insatserna på att lokalisera 34 personer som kan ha klarat sig i ett tunnelsystem, där luftfickor kan ge syre trots översvämningen av iskallt vatten och bråte.
– Vi försöker rensa upp i slammet på insidan av tunneln, men det är svårt. Vi använder drönare och annan utrustning för att få en bättre bild av läget, säger räddningsledaren PK Tiwari.
Vid det andra vattenkraftverket används grävmaskiner för att få bort de flyttblock som spärrar framkomsten. 35 arbetare saknas på vattenkraftverket.
Hittills har man återfunnit 32 döda efter katastrofen. Sökandet fortsätter med bland annat sökarhundar och värmekameror i dalgången utefter floden Dhauliganga.

ANDRA LÄSER