SFP skjuter sig i foten

Jag medger att jag är lat väljare, men Svenska folkpartiet har haft en nedgående trend ända sedan Christoffer Taxells ordförandeskap.

Om man mördar någon får man ett straff som i praktiken är tolv år! Nils Torvalds har nu fått lida i 30 år för sina ungdomssynder. Är detta rätt? Oberoende av Torvalds övriga meriter ser jag inte honom som en presidentkandidat som man kan ta på allvar.
Jag medger att jag är lat väljare, men Svenska folkpartiet, som är det naturliga partiet att rösta på, har haft en nedgående trend ända sedan Christoffer Taxells ordförandeskap, som en ensaksrörelse, och jag har låtit bli att rösta. Wenzel Hagelstam entusiasmerade mig till att rösta på honom, men sedan svek han mig till min bedrövelse. Om inte min sambo ställt upp i kommunalvalet hade jag inte röstat i senaste val.
SFP skjuter sig i foten med en egen presidentkandidat, som dessutom äldre folkpartister inte kommer att rösta på! På Saunaseuras bastulavar har vi äldre flickor diskuterat och alla kommit till att rösta på Sauli Niinistö. Min sambos kaffeparlament i form av finlandssvenska gubbar i 70–80-årsåldern har kategoriskt gått in för att rösta på Niinistö, om de över huvud taget röstar.
Denna gallup ger Torvalds och SFP 4 i betyg. Om man inte går in för att ta skeden i vacker hand, avstår från en egen kandidat (om det inte skulle vara Eva Biaudet) kommer SFP uppnå sitt lägsta väljarunderstöd efter kriget. Jag tippar på runt 2,3 procent

Anna Gripenberg

Esbo

ANDRA LÄSER