För 4 personer, 45 minuter
600 g laxfilé
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
smör och olivolja
Till de rostade grönsakerna:
8 potatisar
1 röd paprika
1 rödlök
1 aubergine
1/2 purjolök
50 g soltorkade tomater
100 g fryst spenat
färsk timjan
2–3 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
Att äta till:
blandad sallad
olivolja med citronsmak
Gör så här:
1. Skala och skär potatis och rödlök i bitar. Skölj och skär paprika, aubergine och purjolök i bitar. Hacka soltorkade tomater och timjan. Bred ut allt på en långpanna, avsluta med frysta spenatbitar och ringla över olivolja. Salta och peppra och rör om. Sätt in pannan i ugnen på 175 grader och stek cirka 25–30 minuter. Rör om då och då.
2. Dela laxen i bitar. Krydda med paprikapulver, salt och vitpeppar. Stek i lika delar smör och olivolja cirka 2–3 minuter per sida.
3. Lägg upp de ugnsrostade grönsakerna på tallrikar och toppa med lax och färska örter. Ringla över några droppar olivolja med citronsmak. Servera med en blandad sallad.
ANDRA LÄSER
Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00
