Netanyahu: Gazaraketer reaktion på fredsavtal

De palestinier som under natten mot onsdag skjutit raketer från Gaza in i Israel agerar i syfte att sabotera Israels nyligen ingångna fredsavtal med forna fiender i arabvärlden, enligt landets premiärminister Benjamin Netanyahu.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu (till vänster) tillsammans med USA:s president Donald Trump, Bahrains utrikesminister Khalid bin Ahmed al-Khalifa och Förenade arabemiratens utrikesminister Abdullah bin Zayed al-Nahyan.
"De vill förhindra fred, men de kommer inte att lyckas. Vi kommer att slå hårt mot dem som försöker skada oss, och sträcka ut en hand till alla dem som vänder sig till oss med en önskan om fred", säger Benjamin Netanyahu i ett uttalande.
De omkring 15 raketerna från det Hamaskontrollerade Gaza slog ned i israeliska gränssamhällen under natten. Israeliska militären svarade på morgonen med flygräder mot Gaza.
I tisdags slog en raket från Gaza ned i den israeliska kuststaden Ashdod, och skadade två personer. Beskjutningen skedde samtidigt som Israel, Förenade arabemiraten och Bahrain skrev på avtal om att etablera diplomatiska kontakter vid ett möte i Vita huset.
Många palestinier, både i Gaza och på Västbanken, ser de USA-stödda avtalen som ett svek mot den palestinska saken.

ANDRA LÄSER