Insändare: Stackars bilister och butiksägare!

22.11.2022 15:15
Vad man än gör finns det alltid någon som känner sig som ett offer för myndigheternas förtryck. De förutser att hela kända universum kollapsar om man tar bort en enda körfil.
De flesta tycks ändå medge att något måste göras, förutsatt att det inte kräver några som helst åtgärder av mig. Se er omkring och sätt sakerna i ett större perspektiv. Stora Robertsgatan har inte alltid varit en gågata. Blev Rödbergen en spökstad? Har ni försökt parkera på Fredriksgatan? Tänk att så många butiker ändå klarar sig.
Det har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas något som utsläppsfri bilism. Jag bor i en stad och har i snart tio års tid vägrat att äga bil. Jag jobbar i en bransch där man behöver en massa verktyg. Det kostar mig under 200 euro per räkenskapsperiod att ta hem mina verktyg med taxi efter avslutat projekt.
Vi uppnår aldrig våra klimatmål om vi inte får bukt på den värsta invasiva arten: den vita medelåldersmannen. Jag förtjänar inte att klassificeras som vänstergrön. Jag har en t-skjorta med texten ”Ein kluges wort – schon ist man Kommunist”. Harry Bogomoloff (HBL 18.11) får gärna låna den.
Jag vågar påstå att för en stadsbo är 75 procent av bilkörandet lättja, bekvämlighet och ovilja att ens överväga alternativ.
Att medge fakta kräver mod och ärlighet. Under de tidsmässigt något längre arbetsresorna har jag läst otaliga exemplar av böcker och HBL. Jag är många upplevelser rikare än ni stackars bilister. Jag tycker lite synd om er.
Tom Wagner, företagare, Rödbergen, Helsingfors

ANDRA LÄSER